HR-palvelut

Etsitkö lisäkäsiä rekrytointiin, tehokasta tekijää työsuhdeasioihin tai uutta näkökulmaa palkitsemiseen? Autamme, kun tarvitset HR-ammattilaisen osaamista  – tilapäisesti tai pysyvämmin, täsmäapuna tai HR generalistina, johdon sparraajana tai käytännön asioiden hoitajana. HR Partnerina toimimme joustavasti ”hands-on & in-house” -periaatteella ja aina iloisella mielellä. Tutustu myös sparraus- ja tsekkausapuumme.

HR Partner -apuja.

HR Partner tiimiisi

Jos kokopäiväiselle HR:lle ei ole tarvetta tai sellaista ei mahdollisuus rekrytoida, hyvä ratkaisu on osa-aikainen HR Partner ilman työsuhteeseen liittyviä velvoitteita ja riskejä. HR voi  myös vapauttaa esimiehiltä aikaa muille tehtäville.

HR Partner toimii osana tiimiäsi sovitun tehtävänkuvan mukaisesti etänä tai paikan päällä. Palvelun hinta sovitaan tehtävän vaativuuden ja HR Partnerin osaamistason mukaan tunti- tai kuukausiperusteisesti.

HR Project Partner – täsmäapu

Poikkeuksellisen kevään aikana olemme oppineet kuinka monet asiat voi hoitaa uudella tapaa ja uusilla välineillä. Voisiko HR-käytäntöjä toteuttaa yrityksessäsi uudella tavalla? Tai onko käytäntö kunnossa, mutta sitä ei vain noudateta? Tai ehkä on aika kuvata yrityksesi peruskäytännöt HR-asioissa.

HR Project Partner auttaa, kun tarvitset apua esimerkiksi yksittäisen käytännön kehittämiseen tai HR-järjestelmän käyttöönottoon. Ota yhteyttä ja jutellaan tarkemmin tarpeestasi.

Sparraus- ja tsekkausapua.

HR-sparrausapu 

…kun sinulla herää kysymyksiä vaikkapa YT-prosessiin liittyen, pohdit keinoja osaajien houkuttelemiseksi tai mietit miten puuttua alisuoriutumiseen.

Puolen tunnin sparrailu puhelimitse tai teamsissa on aina ilmaista – soita tai varaa aika niin jutellaan. On mukava vaihtaa kokemuksia ja kuulla uusia näkökulmia.

Sovitaan tarvittaessa erikseen pidemmästä tai säännöllisestä sparrauksesta.

HR Tsekkausapu – HR-käytäntöjen arviointi 

Hyvät HR-käytännöt sujuvoittavat esimiesten ja henkilöstön arkea, luovat positiivista työntekijäkokemusta ja yrityskulttuuria. Turhat prosessit ja byrokratia taas toimivat tehokkaana jarruna. Millä mallilla sinun yrityksesi HR-käytännöt ovat? Oletko hyödyntänyt digitalisaation mahdollisuudet?

HR-tsekkauksessa arvioimme yrityksesi HR-käytäntöjen nykytilaa ja saat suunnitelman jatkotoimenpiteistä parhaiden HR-käytäntöjen käyttöönottamiseksi – tai poistamiseksi.

Voit tehdä itse pikatsekkauksen vastaamalla muutamaan väittämään tai varata ajan, niin tehdään se yhdessä ja jutellaan tarkemmin. Laajemmasta kartoituksesta saat selkeän raportin ja suunnitelman jatkotoimenpiteistä.

HR must-do tsekkaus – työantajavelvoitteiden tarkistus

Työnantajalla on monia lakisääteisiä velvoitteita heti ensimmäisen työntekijän palkkaamisesta alkaen. Yrityskoon kasvaessa velvoitteet lisääntyvät ja riskit kasvavat. Ovatko sinun yrityksesi lakisääteiset HR-asiat kunnossa?

Vaikka HR-käytännöt olisivatkin kaikin puolin kunnossa, säännöllisin väliajoin on hyvä tarkistaa, että myös lakisääteiset velvollisuudet on asianmukaisesti hoidettu.

Tarkista ovatko sinun yrityksesi lakisääteiset velvoitteet hoidossa. Aina voit varata myös ajan ja tarkistetaan ne yhdessä.